Raw chocolate

Raw chocolate

Wat is dat… ‘Raw chocolate’ ?

Normaal gesproken worden cacaobonen meerdere malen en extreem verhit. Daardoor kun je de origine van de cacaoboon niet of nauwelijks meer proeven.

Het type cacaoboon is essentieel voor de smaak van de chocolade (net zoals bij koffie …) van wezenlijk belang….Wij vinden het erg jammer dat de smaak van de cacaoboon verloren gaat door (over)verhitting. Daarom gaan wij voor RAW…

Wat is BRICK of RAW Chocolate ?

Bij Brick of Raw Chocolate werken en denken we met passie en aandacht voor de smaak van de cacaoboon en haar origine.

Wij werken met 100% biologisch geteelde cacaobonen uit Costa Rica, India, Peru, Madagaskar en Vietnam. Dit in tegenstelling tot de meeste producenten, die cacaomassa importeren.

Wij verwerken de cacaobonen zelf  tot RAW chocolate in ons eigen unieke productieproces. De cacaoboon bekijken, ruiken, voelen, en proeven … is de allereerste stap van het ambachtelijke proces. We hebben hierbij veel aandacht voor de origine van de boon en selecteren op de kwaliteit van de bonen. Vervolgens start het productieproces van Raw Chocolate aangepast op de origine van de boon. Het toevoegen van smaken wordt eveneens afgestemd op de smaaktoon van betreffende cacaoboon. Het is een ambacht om van (h)eerlijke cacaobonen verschillende smaken Brick of Raw Chocolate te maken.

In het productieproces  van Brick of Raw Chocolate verhitten we de buitenkant van de cacaoboon zeer kort op 120 graden om de cacao gecontroleerd te kunnen schillen (50% roast). De cacaonibs zelf  worden hierdoor niet aangetast en niet verhit. In een latere fase worden de nibs minimaal verhit , n.l. 49 graden,  teneinde unieke RAW chocolate te kunnen maken waarbij authenticiteit en voedingswaarde behouden blijft. En dat proef je … !

Door de aandacht voor de cacaoboon en het specifieke productieproces maken wij unieke RAW Chocolate. Brick of RAW Chocolate is een sensatie voor zintuigen: de origine van de cacaoboon ruik je , de befaamde ‘knak’ hoor je en de mooie glans springt in het oog … Maar bovenal proef je de intense typische smaak  van de cacaoboon. Door het unieke productieproces maar ook door de puurheid van de boon geeft het eten van Brick of RAW Chocolate al snel een voldaan en verzadigend gevoel.