Rauwe chocolade

Rauwe chocolade

Hoe zit dat… rauwe chocolade?

Vreemd eigenlijk dat chocolade zo’n ongezonde naam heeft, want veel mensen zijn er gek op! Kies je voor raw chocolate, dan maak je een gezonde keuze. Hoe zit dat? Cacao is van nature een superfood en zit vol gezonde stofjes (antioxidanten en flavonoïden). In alle bricks, repen en andere producten van Brick of Raw Chocolate blijven deze stoffen behouden, waardoor je je merkbaar lekkerder, energieker, blijer en gezonder voelt!

Wat is rauwe chocolade?
Raw chocolate is chocolade die in de bereiding niet hoger verhit is geweest dan 42 graden. De levende, voedzame voedingsstoffen die de superfood cacao van nature rijk is, blijven op die manier bewaard. Dit verschilt met het bereiden van reguliere chocolade: de cacaobonen worden in dat proces op een heel hoge temperatuur gemalen en gebrand, zodat de chocolade langer houdbaar blijft. Rauwe chocolade is dus chocolade in haar puurste vorm: onze 100% biologisch geteelde cacaobonen en cacaobits uit Peru en Madagaskar worden in Nederland geweekt en rauw gemalen. Dit zorgt ervoor dat alle voedzame antioxidanten en vitamines behouden blijven. En niet te vergeten: de smaak is véél intenser en natuurlijker.

From bean tot brick
Ruim drie jaar heb ik geëxperimenteerd om tot de ideale samenstelling en bereiding van raw chocolate te komen. Het geheim zit ‘m in het op de juiste manier temperen. Bij Brick of Raw Chocolate komt gedurende de hele productie, van boon tot brick, de eindtemperatuur niet boven 37 graden Celsius. Ik heb een speciale manier ontdekt hoe je onder deze lage smelttemperatuur toch de chocolade kan temperen, zodat de bricks een mooie glans krijgen. En natuurlijk mag die befaamde, krokante ‘knak’ niet ontbreken. Chocolade is immers een totaalbeleving! Je wilt het zien, ruiken, proeven en horen krrrrraken als je een stukje afbreekt. Deze zoektocht resulteerde in de basisbrick: Pure Peru.

Brick of Raw Chocolate: verrassende smaaksensaties
Voor Brick of Raw Chocolate gebruik ik alleen de allerbeste, natuurlijke ingrediënten. De bricks zijn gemaakt van criollobonen. Naast Pure Peru heb ik meerdere bricks ontwikkeld, met allemaal een eigen, verrassende topping. De spanning van de toppings zit ‘m in combinaties van de zes Ayurvedische basissmaken: zoet, zuur, zout, bitter, scherp en wrang. De bovenlaag van elke brick bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten zoals noten, zaden, fruit, zout en zelfs drop!

Rauwe chocolade: dit doet het voor je!
Raw chocolate smaakt niet alleen lekker, maar geeft ook snel een voldaan gevoel en belast het lichaam niet. En het doet nog meer voor je lichaam en geest:

  • Het verbetert je stemming en maakt je op een natuurlijke wijze vrolijk (cacao bevat fenylethylamine (PEA) ).
  • Het geeft geen pieken in de bloedsuikerspiegel, doordat raw chocolate een lage glycemische index heeft.
  • Het is rijk aan vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink, maar ook omega 6-vetzuren en diverse vitamines.
  • Het vermindert stress en laat je energieker voelen!