Meet the maker

Meet the maker

Over foodpioneer Arend van der Heijden

Ik had een droom… dagelijks bezig zijn met koken, bewuste voeding en dan nog het liefste met mijn grootste passie: het maken van (h)eerlijke chocolade! En die droom heb ik verwezenlijkt met Brick of Raw Chocolate.

Voor mij heeft het bereiden van fantasierijk, kunstzinnig voedsel – waarvan het lichaam meteen voelt dat het goed is – alle aandacht. Ik heb jarenlang als klassiek opgeleide chef-kok aan het hoofd van meerdere restaurants in Nederland gestaan, en vervolgens de hele wereld over gereisd met de baanbrekende theatergroep Dogtroep. In die periode raakte ik geïnspireerd door bewuste voedingswijzen, wat er toe leidde dat ik in de jaren ’90 startte met een internationale opleiding tot Ayurveda Practitioner. Ayurveda is een eeuwenoude voedingsleer uit India waarbij de zes smaken-filosofie essentieel is. Later heb ik dit gecombineerd met studies over rawfood en superfood. Al deze invloeden proef je nu terug in de bricks: de rauwe, intense smaak van cacao gecombineerd met een verrassende, natuurlijke smaakcombinatie als noten, zaden, fruit, kruiden en zelfs chilipeppers!

Gepassioneerd, en met een duidelijk idee over smaak en kwaliteit. Zo omschrijf ik mezelf het liefst.