From bean to bar

From bean to bar

De grondstof voor alle soorten chocolade is de superfood cacao, zo ook van RAW chocolate. Cacao wordt gewonnen uit de cacaobonen van een cacaoboom. Wij gebruiken criollobonen afkomstig uit Peru en Madagaskar, waar ze 100% biologisch geteeld worden. Eenmaal in Nederland worden de bonen geweekt en vervolgens koud gemalen, waardoor de (essentiële) voedingsstoffen behouden blijven. Bij de bereiding van reguliere chocolade wordt de cacao op hoge temperatuur gemalen en vervolgens wordt het poeder gebrand. Tijdens dit proces gaan wél veel van de levende, voedzame stoffen die cacao van nature rijk is verloren en zo ook een groot deel van de smaak. Met Brick of Raw Chocolate hebben we ruim drie jaar gewerkt aan de ideale samenstelling en bereiding van RAW Chocolate. De truc is om de chocolade op de juiste wijze te tempereren. RAW chocolate dient op een speciale manier gesmolten te worden, waarbij de temperatuur niet boven de 37 graden Celsius mag uitkomen. Tijdens het smeltproces wordt de cacaomassa getempreerd c.q. gekristalliseerd om een stevig geheel en een mooie glans te creëren. En natuurlijk mag de befaamde “knak” niet ontbreken; RAW chocolate moet knakken wanneer er een stuk wordt afgebroken, dit is onderdeel van de beleving! RAW Chocolate is niet alleen lekker, maar geeft ook snel een voldaan gevoel en belast het lichaam niet.

Het bovenstaande verhaal beschrijft het bereidingsproces van onze basisbrick (“Pure Peru”). Daarnaast hebben wij meerdere soorten ontwikkeld, ieder met een eigen topping; een bovenlaag bestaande uit enkel natuurlijke ingrediënten zoals noten, zaden, fruit, zout en zelfs drop.

Feiten over RAW Chocolate:

  • RAW chocolate bevat fenylethylamine (PEA) hetgeen een positief heeft op humeur.
  • RAW chocolate heeft een lage glycemische index daarmee zal het eten van deze choco- lade geen pieken geven in de bloedsuiker- spiegel.
  • RAW chocolate is rijk aan vitaminen en mineralen.
  • RAW chocolate bevat avonoïden hetgeen de cellen helpt insuline efficiënt te gebruiken.