Paleo raw chocolademousse

Arend van der Heijden

Door Arend van der Heijden

20 mei 2017

Lekker én verrassend, dat is Brick of Raw Chocolate. Gezond snoepen: daar maken wij onze uitdaging van. Onze naam zegt eigenlijk alles: we zijn dol op chocolade, maar dan wel in haar pure, rauwe en tevens meest voedzame vorm. De basis van dat alles? De superfood cacao, maar dan gecombineerd met originele ingrediënten die ongetwijfeld voor een smaaksensatie zorgen. Daar wil je meer van (w)eten!

In deze blog laten we je daarom kennismaken met de rawfood levensstijl én geven we je alvast wat inspiratie voor een eerste –overheerlijk – dessert: paleo raw chocolademousse. Dat smaakt naar meer!

Paleo? Raw?

Het zal je niet ontgaan zijn: de wereld gaat steeds bewuster met voedsel om. Jij ook? Je bent niet de enige. Veel mensen zijn op zoek naar wat ‘gezond’ voor hen betekent. In die zoektocht kom je veel bewegingen tegen, waaronder ook de ‘paleo’ en ‘raw’ levensstijl. Maar wat is dat dan precies?

Laten we beginnen met Paleo. Het principe van het Paleo is gebaseerd op de levenswijze van de oermens. Zij aten veel groenten en geen suiker, gluten, granen of melk. In ieder geval geen producten met allerlei toevoegingen, zoals wij dat vandaag de dag vaak wél krijgen voorgeschoteld. Het uitgangspunt: onze genen zijn niet op deze manier van eten aangepast. Eet dus zoals de oermens at: groenten, vis, vlees, eieren, fruit, noten & zaden.

Het principe van ‘raw’ sluit hier mooi op aan. Aanhangers van de rawfoodlevensstijl eten ongekookt, onbewerkt voedsel. Voedsel dus dat geen kookschade heeft opgelopen. Alleen zo behoudt je namelijk alle goede voedingsstoffen!

Nu zal je je afvragen: een recept dat zowel paleo als raw is? Kan ik dan iets anders eten dan een salade of smoothie? Het antwoord: nou en of! En dat gaan we je bewijzen met dit smaakvolle dessert!

De ingrediënten

Dit heb je nodig voor vier personen

  • 300 gram kokosolie
  • 150 gram pure rauwe chocolade
  • 2 rijpe bananen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 10 gram cacaonibs (deze zijn tegenwoordig zelfs RAW verkrijgbaar bij grote supermarkten)

Bereidingswijze

Tijd om aan de slag te gaan. Je zult verstelt staan hoe gemakkelijk dit heerlijke recept is.

Allereerst: smelt de kokosolie en chocolade in één pannetje au bain-marie tot kamertemperatuur. Dankzij deze slimme techniek smelt je de chocolade zonder dat deze verbrand. In een aparte kom prak en mix je de avocado’s en bananen. Klaar? Voeg nu alles samen en mix nog eens goed door.

Het leukste is om de mousse nu in een glaasje – bijvoorbeeld een champagneglas – te gieten en het geheel te decoreren met met cacaonibs , en – om er helemaal een feestje van te maken – met aardbeien en basilicum.

Meer Recepten

Heerlijke trifle van noten en raw chocolate

Lees meer